8 Mart 2013 Cuma

Lolipop kek makinesi


 
Bu haftaki ve gelecek haftaki temasıyla Tchibo yine cüzdanları boşaltıyor özellikle de böyle şeylere meraklı hanımlarınkini. Görünce almadan durulamayacak ama muhtemelen yok sattığı için de kataloglar haricinde pek görülmeyecek bazı ürünler var yine. Mesela lolipop kek makinesi gibi.
 
Ambalaj nefis, ürün nefis, çıkan kekler nefis. 4-5 dakikada 12 adet mini topçuk kek pişireceğini vaad eden makine gerçekten işini iyi yapıyor. Ürünün içinden çıkan tarif kitapçığı ile yapılan tarif 36-48 topçuk kek çıkartıyor.( Hoş çıkanın talibi olduğu için bir türlü kek biriktirip hepsini görmek mümkün olmuyor) Gerçektende 4-5 dakikada 12 tane. Belki başka tarifle daha uzun sürebilir ama 6-7 dakikadan fazla süreceğini de sanmam. Kekler soğumadıkça kolay kolay yine paketten deneme amaçlı çıkan saplarda durmuyor ancak biraz soğuyunca ve saplar biraz çikolataya batırılınca sorun kalmıyor. Ürünle birlikte süslediğiniz kekleri soğutabileceğiniz bir stand da çıkıyor kutudan resimde görüldüğü gibi. Bana sorarsanız çubuğa mubuğa gerek yok. Ürünün evdekiler ve misafirler üzerindeki etkisi anlatılmaz ancak en iyi tanımlamayı evin küçüğü yapıyor: "Mmmm, nefis olmuş, herkes, herkes bayılacak."
 
Çıkan topçuk kekler lolipop şekerlerden biraz büyük. Kalıbın alt yarısı ağzına kadar konulmazsa kekler tam top oluşturmuyor. Öyle koyunca da biraz taşıyor ve topçuk kekin kenarlarının temizlenmesi gerekiyor piştikten sonra (makine de pek artık kalmıyor). O biraz meşakkatli bir iş. Bıçakla zor, makasla daha kolay. İşin en zor kısmı kek hamurunu yeterli miktarda ne eksik ne fazla küçük haznelere hızla koymakta. Zira ilkinde değil ama , ikinci ,üçüncü partide alet iyice ısındığından koyduğunuz haznedeki kek hamuru hızla kabarmaya başlıyor ve eksikse anlaşılmıyor ya da kenarlara taşıyor ve daha sonra topçuk oluşturmuyor. Bu yüzden kek hamurunu baştan bir hamur torbasına doldurup ordan çok temiz ve hızlı bir şekilde yapmak sanırım daha akıllıca ve kolay.




Ürünün rengi beyaz, hazne kısmı yapışmaz siyah. (biz yine de ilk kullanımdan evvel çok az bir parça yumuşak tereyağı ile yağladık.) Kapak da ise turuncuya benzer bir kısım var.
 
Ürünle ilgili tek hoşuma gitmeyen şey, bu seriden daha önce aldığım ürünlerle (dondurma külahı yapma ve, mini top kek yapma makineleri)  tam olarak aynı tipte olmaması ve üstüste oturmaması. Eğer öyle olsaydı saklarken dolaplardaki görünümleri de çok hoş olurdu. Bir de eski ürünlerle karşılaştırınca çok az fiyat farkı var. Sanki Tchibo ilgiyi görünce yavaş yavaş fiyat yükseltmeye gidiyor.
 
Yine de parasını karşılıyor mu? Evet.
Yine alır mıydım? Evet.
Tavsiye eder miyim? Kesinlikle.
 
Bu aleti (ya da benzer başka bir markalarınkini) alan ya da kullananlar lütfen verdiğim bilgilere kendi fikirlerini katsınlar.
 
Ayrıca başka tarifler deneyenler de tarif bırakırsa seviniriz.

Not: bu yazıyı yazdıktan sonra lokma ve şu (choux)  hamuru (profiterol ve ekler hamuru) denedik ama çok başarılı sonuç vermedi. Şu hamuru lokma hamuruna göre daha iyiydi ancak içi tam pişmemiş ve yumurta tadıyordu. Ayrıca da pişmeleri gerçekten çok uzun sürdü.  Bir de kendi tarifi ile yapılan popkeklerin kenarlarının sebze soyucularla daha kolay temizlendiğini gördüm. Belki bu bilgiler de işinize yarar.
 
 

7 yorum:

  1. Ben de bu hafta lolipop kek makinası kalmadığı için aynı siteden lolipopkek pişirme tepsisi aldım bu gün geldi henüz deneme şansım olmadı lolipop kek tarifi ararken sizinle karşılaştım bu kadar detaylı bilgi ve tavsiyer için gerçekten teşekkürler. Lolipop kek makinasından çıkan tarifi de yazar mısınız? Acaba pişirme tepsisinde de pişirme süresi bu kadar kısa mıdır? Deneyip göreceğiz:) sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Üzülmeyin Tchibo kek-pasta, bahçe ve hobi temalarını her sene tekrarlıyor. Ayrıca çok satan bazı ürünlerini hem sene içinde dönem dönem tekrar hem de sene sonunda bazen de daha iyi fiyatlarla tekrar satışa sunuyor. Bazen böyle ürünler uzak kalan yerlerdeki Tchibolarda da kalmış olabiliyor. Şirketin sitesinden bayiilerin telefonları edinilip onlara ellerinde olup olmadığı sorulabilir. Biz böyle bir kaç ürünü internet sitesinde de kalmadığı halde temin edebildik. Tarife gelince telif hakları nedeniyle burdan yayınlamam doğru olmaz ancak goodygoodygoodies@gmail.com adresine e-posta atarsanız size ordan yollayabilirim. Ancak şunu da belirtmek isterim ki bu aletle başka tariflerle deneme yaptığım için o kek tarifinin fırında biraz kuru kaçacağını zannediyorum. Belki ayarlama yapmak gerekebilir. Bahsettiğiniz ürünü biz de edindik hatta o ürünle de ilgili bir bilgilendirme yazısı da yazacağım ancak henüz ürünü deneme fırsatımız ve hevesimiz olmadı. Ürün elimde olduğuna göre denedikten sonra yorum yazmak daha anlamlı olur.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Internette cakepop makinesi ile arastirma yaparken yaziniza rastladim. Benimde var makinem ama tarif icin sizden yardim isteyecegim. Mumkunse tarifi gonderebilirmisiniz?
    Tesekkur ederim.
    Mine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. goody goodies7 Mayıs 2013 22:40

      Yukarıda da belirttiğim gibi burdan yayınlamam doğru olmaz ancak goodygoodygoodies@gmail.com adresine e-posta atarsanız size ordan yollayabilirim.

      Sil
  4. ben de bu hafta tchibodan aldım bu makineyi, dün gelir gelmez kullandım ve bayıldım..tam benim gibi ıvır zıvır işlerle uğraşmayı sevenlere göre:) evdeki ufaklıkların da hoşuna gitti tabii..yalnız plakaları çıkmıyor ve temizliği zor bence..yani şöyle suyun altına tutayım da güzelce durulayayım olayı yok..tek eksisi bu bence..

    YanıtlaSil
  5. benim ilk koydugumm kekler cok guzel kabardı aama ıkıncıde kabarmadı bana makıne yeterınce ısınmıyor gibi geldi sizde boyle bir sorun yasadınızmı acaba?

    YanıtlaSil
  6. bende kabarmasıyla ilgili problem olmadı ama 2. seferde yaptıklarım tekrar yağlamış olmama rağmen biraz yapıştı..tam yuvarlak şekil alması için doldurma miktarınız önemli..çukurların tamamından biraz eksik dolduruyosunuz..

    YanıtlaSil