28 Eylül 2010 Salı

Değiş tokuş plaka

 
 

Amcalar plaka çevirici diye bir alet sunmuşlar piyasaya ki yurdumda satışa sunulsa satış rekorları kırar. Taksicilerin hepsi günler öncesinden sıraya girer almak için. Kamyonlar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim zira onların çoğu plakasız dolaşıyor zaten hele tankerler heralde hiç taktırmıyorlar nereye ne boşalltıkları  plaka aracılığı ile bildirilemesin diye(belki bilmiyorsunuz ama otoban kenarları genel boşaltım mekanları bu ülkede - ey Çevre Bakanlığı, yöneticimiz uyuyor mu? Yoksa yolda giderken bu tankerler ne yapar , buraya ne boşaltır ve neden diye hiç mi merak etmiyor, yoksa yoksa göz yumma tikleri mi var). O kutlu günü rüyalarında görerek yaşayan bağımsız bireyleri saymıyorum bile.

Neyse bu özel aleti taktığınız zaman içerden bir dokunuşla hop plakanızı doksan derece yatırıveriyorsunuz ve altında arka araçdaki muıhterem şahsa iletmek istediğiniz özlü sözünüz ortaya çıkıveriyor. Tatmin layıkıyla yaşandıktan sonra yine bir dokunuş ve hop plaka yerinde.

Ancak bu özlü sözün sabit ve değiştirilemiyor olması çok acı. Yoksa memleketimizdeki pek çok sürücü durumun önemine göre hızla bir mesaj yazmayı becerirdi oraya. Neyse burdan üretici firmanın yetkililerine seslenebiliriz tabii ledli felan yeni bir modelini piyasaya sürmeleri için. Hatta ülkemizde plakanın yerini bir başka plakanın da alması çok işe yarayabilir. Eminim o zaman bu alete tapacak pek çok meslek dalı çıkar. Hatta OGS,  diğer tüm ücretli geçişler halkıma vız gelir o zaman. :)

merak ediyorsanız :

http://www.plateflipper.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder